Ekonomix
406 prikaza

Pet fraza koje morate izbjegavati u zamolbi za posao

Razgovor za posao
Thinkstock
Priliku za posao ste možda uprskali već u e-mailu

Tražite posao i šaljete e-mailove, ali odgovora nema. Priliku ste možda «uprskali» već na početku. Business Insider donosi pet fraza koje biste trebali izbjeći.

"Poštovani gospodine ili gospođo" je općenito obraćanje. Umjesto toga, savjetuju stručnjaci, uzmite malo vremena i "pronjuškajte" kako biste doznali ime osobe u čijim bi rukama vaša zamolba mogla završiti te ju na nju i naslovite. 

"Volio bih se prijaviti za posao…" zvuči kao početak dugačkog i dosadnog romana. Umjesto toga, u zamolbu možete «ubaciti» neku prigodnu anegdotu. Možda se poslodavci – "upecaju". 

"Mislim da sam idealan kandidat za ovu poziciju" nikako nije dobro, napominju stručnjaci, jer niste u poziciji "suditi". Bolje je, stoga, započeti s "Ja sam…." jer će ostaviti snažniji utisak, a u nastavku rečenice objasniti koje kvalitete posjedujte. 

"Timski sam igrač" zamijenite konkretnijim. Možete potkrijepiti i činjenicom, kako ste, primjerice bivšoj tvrtki za "17 posto povećali promet" odnosno što ste tamo učinili i koji su benefit od toga imali. 

"Veliki sam obožavatelj ove tvrtke", također, je "izlizana" fraza koju treba izbjegavati. Takvo pismo gubljenje je vremena za poslodavca, a i moglo bi završiti u kanti za smeće. Umjesto toga, preporučuju stručnjaci, razmislite i sročite pismo u kojem ćete najbolje predstaviti samoga sebe.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.