Ekonomix
349 prikaza

Ovih 5 stvari svaki poduzetnik mora znati

Novac
Thinkstock
Vremena se mijenjaju i mladi danas ne traže uzore u rock zvijezdama već uspješnim poslovnim ljudima koji su svoj put započeli start-upom

Tehnološki start-upi danas su hit u poslovnom svijetu. Nekada su se mladi divili rock zvijezdama poput Jima MOrrisona ili Johna Lennon, no danas su im uzori Mark Zuckerberg i Elon Musk

No, nisu samo kulturološke promjene ono što čini život lakši tehnološkim inovatorima, vlade i poduzetnici diljem svijeta počinju shvaćati da je tehnologija budućnost te sve više ulažu u razvoj novih tehnologija. 

Ukratko, nikada u povijesti nije bio bolji trenutak ako ste poduzetnik i bavite se tehnologijom. Ako i vi imate ideju, inovaciju koju želite progurati u svijetu tehnologije, morate biti svjesni ovih stvari.

Start-upi su budućnost

Nekada su velika poduzeća gledala na start-upe samo kao potencijalne mete akvizicije. No, ovaj odnos se sada promijenio i sve više velikih kompanija radi s malim start-upima kako bi spojili ideju i financije te stvorili nešto novo. 

Također, kompanije danas surađuju, dijele znanje i tehnologije kako bi radili za dobrobit svih nas.

U redu je ako se odmah ne proslavite

Ponekad start-upi za koje mislite da su izvrsna ideja i sigurno će uspjeti - propadnu. No, ovo je normalno, i događa se. Nemojte dopustiti da vas jedan neuspjeh odvrati od vašeg cilja. 

Razvijajte vašu ideju, promijenite pristup i nikako ne odustajte!

Drugačiji način rada

Dani tradicionalnog uredskog rada su mrtvi. Uspješni poduzetnici to znaju. Sjedenje u ured od 8-16 h nije produktivno. Nove tehnologije traže i novi pristup, drugačiji način rada od onog na kakav su naši roditelji naviknuli. 

Morate razmišljati drugačije i prilagoditi način rada današnjem vremenu.

Ideje muškaraca češće se financiraju

Ovo je zasad trend u tehnološkom svijetu, no vjerojatno će se promijeniti u budućnosti. Istraživanje pokazuje da sredstva za start-up dobije 86 posto muškaraca i samo 14 posto žena. 

No, to ne znači da žene lako odustaju. Ista studija je pokazala da 37 posto žena samo financira svoje ideje.

Tehnologija će rasti i postajati sve unosniji posao

Trenutačno smo na početku digitalne ere, a tehnologija će u budućnosti postajati sve veći biznis. Aplikacije, igre, online alati...na tržištu postoji mjesta za još puno proizvoda na kojima možete dobro zaraditi. 

Ako imajte ideju, nemojte previše razmišljati, pokrenite se!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.