Ekonomix
6958 prikaza

Osam poslova s kojima možete putovati po svijetu

Ljudi u podzemnoj
Thinkstock
Od prevoditelja i dadilje do online tutora - ovo su poslovi s kojima možete obići cijeli svijet

Sloboda toga da možete raditi posao daleko od svog doma postaje sve popularnija među današnjim radnicima, osobito mladima koji još nišu zasnovali svoju obitelj te žele "vidjeti svijet" i steći što više iskustva. U inozemstvu ćete vjerojatno prihvatiti razne lude poslove kojima se doma nikada ne biste bavili. Takvi poslovi donijet će vam nova znanja i spretnosti koje će vam kasnije u životu dobro doći.

Ako tražite takav posao uz koji ćete sami diktirati vlastito radno vrijeme i putovati gdje želite, okušajte sreću u ovim zanimanjima:

1. Content Creator

Ili u prijevodu tvorac internet sadržaja, to zanimanje obuhvaća veliku kategoriju poslova za koju vam je potrebna samo dobra Wi-Fi mreža i laptop. Kao urednik sadržaja možete pomoći u prepoznatljivosti nekog brenda, baviti se copywritingom, pisati za razne portale, uređivati društvene mreže, raditi za PR agencije ili pak web stranice - mogućnosti je puno, piše Business Insider.

2. Online tutor

Nekoć su se instrukcije davale tako da je ili instruktor išao učeniku, ili učenik njemu - no danas su sve popularnije online instrukcije. Sve što trebate je biti dobar u predmetu koji predajete i po mogućnosti imati dobre preporuke te naći mrežu klijenata.

Medicinska sestra u bolnici TRAŽE RADNIKE Ekonomix Posao iz snova: Nude plaću od 28 tisuća kuna

Online tutorstvo doista vam omogućuje da instrukcije dajete iz bilo kojeg dijela svijeta nekome neovisno o njegovoj lokaciji. Među najpopularnija tutorstva svakako spadaju učenja stranih jezika, pokazuju ankete, no velika je potraga i za instrukcijama iz matematike, kemije...

3. Dadilje

Nekoć vrlo popularno zanimanje koje se kombiniralo s odlaskom u inozemstvo još uvijek je traženo. Ono što vam treba je najčešće prethodno iskustvo u tom poslu. Internet stranica AuPairWorld omogućava obiteljima i dadiljama da se povežu i dogovore sve uvjete posla. 

4. Rad na kruzerima

Ovo je težak i zahtjevan rad, ali ako znate što očekujete i spremni ste se odricati, može biti i odlična prilika za zaradu i putovanje. Postoje brojne kompanije koje traže radnike, no ključno je dobro istražiti njihove uvjete, kao i uvjete odlaska ako budete nezadovoljni. 

5. Turistički vodič

Ako ste prirodno znatiželjni i volite biti okruženi ljudima, ovo je idealno zanimanje za vas. Za ljude koji se bave ovim poslom, najveće su prednosti kreiranje vlastitog rasporeda i tura, naravno ovisno o tome koliko vam financijske prilike dopuštaju.

6. Prevoditelj

Laptop | Author: Pixabay Pixabay

Za ljude koji vješto barataju s više jezika postoji puno mogućnosti u svijetu, a dok plaća ovisi prvenstveno o zemlji rada i klijentu, to je odličan način korištenja jezičnih vještina i zarade. 

7. Menadžer društvenih mreža

Sve traženije zanimanje idealno je za one koje su u privatno vrijeme ionako opsjednuti Instagramom, Twitterom i Facebookom te razumiju kako te platforme djeluju. Budući da je kao zanimanje relativno novo, postoji velika mogućnost razvoja, usvajanja novih vještina i učenja.

8. Analitičar podataka

Iako zvuči dosadnjikavo, ovo zanimanje je doista sve traženije, a zahtijeva dobre organizacijske vještine, poznavanje Excela i društvenih mreža. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.