Ekonomix
157567 prikaza

Obitelj Todorić: Evo bez čega bi sve mogli ostati

Nekretnine i jahta Ivice Todorića
1/26
PIXSELL
Obitelj Todorić u vlasništvu ima jako puno nekretnina, a vila u Medveji prva je bez koje bi mogli ostati

Jahta Jana Ivice Todorića prije nekoliko je dana završila bubnju, a vrijednost joj je 1,4 milijuna eura. Čeka se kupac, a novac koji će se dobiti od prodaje namijenjen je za podmirenje dijela Agrokorovog duga. Može se razgledati u Zadru, gdje se nalazi dok se ne nađe kupac.

Na dražbu će vjerojatno i Todorićev helikopter, te vila u Medveji, pored Opatije. Podsjetimo se što se sve obitelj Todorić ima i što bi od svega toga moglo biti prodano.

Jahta Jana | Author: Dino Stanin/PIXSELL Dino Stanin/PIXSELL
Obitelj Todorić već je godinama najbogatija obitelj u Hrvatskoj, a osim poduže list kompanija koje imaju u svom vlasništvu, Todorići su veliki ljubitelji skupih, lijepih i luksuznih stvari.

Najupečatljiviji su naravno Kulmerovi dvori na brijegu u Šestinama. Prema imanju koje se prostire na 55.000 četvornih metara ulicom Himper vodi drvored nakon kojeg se uzdiže dvorac oker boje utopljen u uredno pošišanu zelenu travu.

Kulmerovi dvori | Author: Sanjin Strukić (PIXSELL) Sanjin Strukić (PIXSELL)
Dvorac na jedan kat dugačak je 54 metra i središnji je objekt imanja. Iz predvorja na prvi kat, kao u seriji "Dinastija", vode spiralne stube. Stilski namještaj u dvorcu dijelom je nabavljen u Hrvatskoj, a dijelom u inozemstvu.

U prizemlju je i nekoliko salona, do vinskog podruma i ogromne garaže vodi lift, a obitelj se u dvorac uselila prije desetak godina. Tamo živi cijela obitelj, a svaka obitelj je u zasebnom krilu.

Garaža je ogromna, a stariji sin Ante veliki je ljubitelj automobila Porsche, kakvih u garaži ima nekoliko, među kojima i Porsche Cayenne Todorićeve supruge Vesne koja je izradila personalizirane tablice – VT.

Obitelj posjeduje helikopter Bell 427, te jahtu Jana. Osim Kulmerovih dvora, Todorići imaju još luksuznih nekretnina.

Vila obitelji Todorić u mjestu Medveja | Author: Goran Kovacic (PIXSELL) Goran Kovacic (PIXSELL)
Među njima je vila u Medveji kod Opatije, te kuća u Gorskom kotaru, nekad poznata Čarobna koliba koju su Todorići kupili nakon što su više puta tamo provodili odmor. Kuća i okućnica se prostiru na 8000 četvornih metara, sama kuća velika je 200 kvadrata, a sagrađena je 2007. godine.

Helikopter Ivice Todorića na heliodromu na Žitnjaku | Author: Grgur Zucko (PIXSELL) Grgur Zucko (PIXSELL)
Koliba je sagrađena od ručno obrađenih trupaca smrekina i jelina drveta, podovi su obloženi porculanskim pločicama, a većina namještaja ručni je rad, počevši od stolova i stolaca, do kreveta... Kamin, podno grijanje, sauna, bazen samo su dio "opreme" ove kuće u srcu Ravne gore.

Todorići su vlasnici jahte Jana. 

Jahta Jana | Author: Dino Stanin/PIXSELL Dino Stanin/PIXSELL
To je motorna jahta Riva 85 Opera. Jahta je proizvedena 2006. godine i ukupne je dužine gotovo 24 metra.

Jahta Jana | Author: Dino Stanin/PIXSELL Dino Stanin/PIXSELL
Obiluje gomilom luksuznih detalja, a do sada se javilo 15-ak zainteresiranih kupaca.

Jahta Jana | Author: Sanjin Strukić (PIXSELL) Sanjin Strukić (PIXSELL)

Todorići su unatoč ovim rezidencijama zadržali i staru kuću na Pantovčaku, u kojoj su živjeli prije preseljenja u Kulmerove dvore, a koja se nalazi nasuprot predsjedničkih dvora.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 10:24 14.Kolovoz 2017.

    treba ga kazniti masno

  • NK 09:49 14.Kolovoz 2017.

    Ostat će bez onog što je u vlasništvu Agrokora. Ono što je njihovo privatno, to im ostaje sve.

  • FRANJO_RVATINA 16:59 13.Kolovoz 2017.

    sta ce izgubiti ,pa nista nisu ni imali niti se ozojili za to ,plus kako doslo -tako otislo