Ekonomix
594 prikaza

Neboder prodaju na internetskoj dražbi

Alibaba
REUTERS
Gradilište je otvoreno 2006. ali je zaustavljeno 2010. zbog nedostatka sredstava

Ako trebate neboder, jedan takav od 39 katova uskoro će se ponuditi na internetskoj dražbi kineskog pravosuđa s početnom cijenom od 553 milijuna juana (71 milijuna eura).

Zgrada visoka 156 metara, površine 76.000 m2, nalazi se u gradu Taiyuanu, u pokrajini Shanxi, na sjeveru zemlje.

Gradilište je otvoreno 2006. ali je zaustavljeno 2010. zbog nedostatka sredstava nakon što su grubi radovi dovršeni. Hotel koji se u neboderu trebao nalaziti nikada nije otvorio vrata, po sudu u Shanxiju koji citira novinska agencija Xinhua.

Neboder i okolni teren ponudit će se, stoga, na dražbi 2. siječnja na glavnoj kineskoj trgovačkoj stranici on line  - Taobao, glavnoj plaformi lokalnog lidera za e-trgovinu Alibabe, "kineskog eBaya".

Sud je objavio fotografije njegovog parkinga u podzemlju, slabo osvijetljenog, te prašnjavih katova gdje je nabacan građevinski materijal.

U studenom je sud u pokrajini Zhejiang ponudio zgradu od 28 katova na dražbi za 218 milijuna juana. Nitko nije dao ponudu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.