Ekonomix
4349 prikaza

Hit reklama: Naučite malo engleskog kao Melania!

Melania Trump na reklami
Američki Institut/Facebook
Pet reklamnih plakata i samo jedna rečenica hrvatske reklame zapalili su društvene mreže

Reklama za Američki Institut koju je napravila Ivis Burić, talentirana 26-godišnja stručnjakinja za marketing i odnose s javnošću napravila je pravi boom u svjetskim medijima te je savršen primjer kako s malo humora možeš odlično privući pozornost. 

Glavni lik reklame je američka prva dama, Melania Trump, uz koju stoji natpis "Just imagine how far you can go with a little bit of english" (Zamislite koliko toga možete postići s malo engleskog).

Tako je Melania uzeta kao primjer nekog tko je naučio malo engleskog (ili malo više, ovisi o tome razgovarate li s njenim kritičarima ili obožavateljima) te se uspela na jednu od najistaknutijih svjetskih pozicija. Prema Melanijinoj biografiji, ona govori čak šest jezika - materinji slovenski, engleski, francuski, njemački, talijanski i hrvatsko-srpski.

Cilj reklame je potaknuti ljude na učenje engleskog u privatnoj jezičnoj školi u Zagrebu, a sa samo pet reklamnih plakata i jednom snažnom rečenicom privukla je ogromnu pozornost.

Usmjerena je na sve brojniju hrvatsku emigraciju koja traži priliku za uspjeh i zaradu u inozemstvu u zemljama poput Kanade, Irske i Australije, a lik Melanie ispred američke zastave je nacrtao ilustrator Ivan Turčin.

– Poruka se nedvosmisleno referira na osobu koja je, uz malo znanja stranog jezika, dogurala do pozicije jedne od najmoćnijih osoba na planetu – rekla je Burić za Večernji list, naglasivši kako sama poruka nije nimalo uvredljiva.

Budući da najpoznatija Slovenka u svojoj rodnoj zemlji ima odvjetnički tim koji pazi na njen ugled, pitanje je hoće li ona ovu reklamu prepoznati kao afirmativnu.

U svakom slučaju, koliko je kampanja kao takva uspješna svjedoče napisi o hrvatskoj reklami u brojnim svjetski medijima - od Washington Posta, Telegrapha, Politica, Newsweeka...

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • leonardodora 08:29 11.Listopad 2017.

    Zajmovi za sve vrste namjena Nudimo minimalni iznos od 5.000,00 eura do 10.000,00 eura do 20 milijuna eura Uz nisku kamatnu stopu od 2% zajma Razdoblje: do 25 godina ovisno o iznosu kredita koji vam je potreban. Kupci moraju biti ... prikaži još! preko 18 godina Ova je transakcija 100% sigurna za sve korisnike Za više informacija o bonusu molimo da nas kontaktirate putem e-maila: (Leonardodorafinance@gmail.com)