Ekonomix
4365 prikaza

Konzum u idućih mjesec dana zatvara 27 trgovina

Ante Ramljak u trgovini Konzum
Tomislav Miletic (PIXSELL)
Neki će radnici biti prebačeni u Konzume na obali, jer tamo postoji potreba za radnicima zbog sezone

U sljedećih mjesec dana zatvorit će se 27 trgovina Konzuma, otkrila je Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine, prema informaciji koju je dobila od Radničkog vijeća te tvrtke, a radit će se većinom o manjim trgovinama s najviše pet zaposlenika.

Mercator Ovršena imovina Top News Konačni pad: Sberbank će prodati Mercator za mizeriju

Kako je Jutarnjem listu otkrila Štulić, dio radnika koji rade u tim trgovinama bit će prebačeno u druge trgovine poput onih na obali, s obzirom na to da za njih postoji potreba zbog sezone, a postoji mogućnost da će u slučaju ako te trgovine budu dane u najam drugim tvrtkama, zaposlenici biti “prebačeni” u ta poduzeća.

Sukladno kolektivnom ugovoru, nastavlja predsjednica tog sindikata, radnici bi se prilikom zatvaranja trgovina trebali zbrinuti, s obzirom na to da prema ugovoru postoji otkazni rok, kao i pravo na otpremninu. Štulić ističe kako su u Sindikatu svjesni toga da se radi o izvanrednoj situaciji, no da se zasad normalno radi.

Uprava kontinuirano prati rad svih Konzumovih trgovina kako bi se utvrdilo koja je profitabilna, a koja ne, a promet po zaposleniku je jedan od osnovnih kriterija za profitabilnost trgovine. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • djmoslav 13:36 25.Lipanj 2017.

    Koja je to glupost bila od Konzuma da je u Virovotici otvorio svoje 3 trgovone uz ove ostale drugih firmi koje su vec postojale