Ekonomix
172 prikaza

Koliko morate raditi da zaradite kao Modrić u mjesec dana?

Novac
Igor Kralj (PIXSELL)
Neki zarađuju puno, više nego što u deset života mogu potrošiti, a neki u najboljem slučaju krpaju kraj s krajem

Među najplaćenijim ljudima na svijetu su naravno sportaši, no ni oni se ne mogu mjeriti s čelnicima najvećih svjetskih kompanija, banaka i fondova. Njihove plaće možda i ne zvuče tako spektakularno kada uzmete u obzir samu plaću, no kada im dodate dionice, bonuse i druge nagrade, iznosi se penju do BDP-a manjih država

Političari su u odnosu na njih pak plaćeni pravu siću, te se unosnijem biznisu mogu nadati tek po odlasku s funkcije, poput bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona koji je samo od govora u razdoblju od 2001. do 2013. (a održao ih je 542) dobio malo manje od 105 milijuna dolara. Najbolje plaćeni govor održao je u Hong Kongu 2011. godine - dobio je 750.000 dolara. Nije loše za samo dan posla. 

A gdje ste tu vi? Koliko biste morali raditi da zaradite koliko vaš omiljeni saborski zastupnik, premijer, predsjednica, sportaš ili biznismen uprihodi za samo mjesec dana? Koliko mjeseci, godina, desetljeća?

Net.hr vam je pripremio kalkulator na kojem možete izračunati koliko, primjerice, godina morate raditi da bi zaradili koliko Luka Modrić zaradi u mjesec dana.

Kalkulator se nalazi OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.