Ekonomix
699 prikaza

Ikea u Zagrebu gradi outlet za 33 milijuna eura, otvorit će 400 radnih mjesta

Projekt IKEA
IKEA
Riječ je o novom inovativnom konceptu, kombinaciji trgovine i turističke atrakcije koju Ikea razvija još u Portugalu, a navedene investicije realizirat će se u Zagrebu

Ikea će u idućih sedam godina na lokaciji uz robnu kuću u Zagrebu uložiti 88 milijuna eura, najprije u trgovačko-turističku atrakciju Designer Outlet Croatia, koji će biti otvoren 2018., a potom u gradnju hipermarketa, maloprodajnog objekta, benzinske stanice i dvaju lanaca brze hrane, piše Poslovni.hr.

Riječ je o novom inovativnom konceptu, kombinaciji trgovine i turističke atrakcije koju Ikea razvija još u Portugalu, a navedene investicije u Zagrebu realizirat će se umjesto klasičnoga trgovačkog centra koji je Ikea najavljivala još prije 2010 godine.  Naime, u sadašnjoj perspektivi takav koncept u većoj mjeri udovoljava potrebama kupaca, a ulaganje je potvrda da je Ikea zadovoljna poslovanjem na hrvatskom tržištu, u koje želi dalje ulagati, kako su nam potvrdili u toj kompaniji.

Ulaganje je pokrenula kompanija IKEA Centres, koja posluje u sastavu globalne trgovačke kompanije IKEA grupa, a obuhvaća projekt vrijedan 33 milijuna eura za gradnju prve faze kompleksa Designer Outlet Croatia, koji će biti smješten na današnjoj ledini uz parkiralište robne kuće. To će biti najveći outlet kompleks u Hrvatskoj, koji će se u prvoj fazi prostirati na 15 tisuća četvornih metara u 90 lokala prosječne površine 170 kvadrata, a u kasnijoj fazi proširit će se na oko 150 trgovina na 25 tisuća kvadrata.  

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.