Ekonomix
451 prikaza

Došao je Flixbus: Karta od 5 eura u domaćem, od 9 eura u međunarodnom prijevozu

Autobusna linija za Njemačku
Marko Lukunić (PIXSELL)
Najavljuju da će već ove godine biti umreženo 40-ak hrvatskih gradova s izravnim vezama prema 30-ak europskih destinacija, a s presjedanjima će svim putnicima iz Hrvatske biti dostupno 800 destinacija diljem Europe

Njemački prijevoznički div Flixbus došao je u Hrvatsku, a prve autobusne linije kreću 16. lipnja. To je danas na prezentaciji u Zagrebu najavio Andre Schwämmlein, jedan od tri suosnivača i direktora te tvrtke, piše Poslovni dnevnik.

Za sada će linijom biti povezani Zagreb, Split, Rijeka, Pula, Vukovar i Vinkovci, a izravne linije će ići prema Münchenu, Stuttgartu i Frankfurtu. No, glavno svojstvo Flixbusa je da on preko svoje prijevozničke mreže unificiranih buseva različitih partnera omogućuje presijedanja po principu avionskog prijevoza. Tako se bez problema može kupiti karta od Vinkovaca do Pariza, Belina ili Londona za 50-ak eura uz dva ili tri presjedanja.

Za sada Flixbus u Hrvatskoj ima četiri partnera prijevoznika: Brioni, Slavonija bus, Prijevoz Knežević i Vincek koji će u ovom projektu sudjelovati s ukupno 20-ak luksuznih autobusa u prvo vrijeme. Iz Flixbusa najavljuju da će već ove godine biti umreženo 40-ak hrvatskih gradova s izravnim vezama prema 30-ak europskih destinacija, a s presjedanjima će svim putnicima iz Hrvatske biti dostupno 800 destinacija diljem Europe.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.