Ekonomix
341 prikaza

"Art&Spa nas uči da su i male stvari dovoljne za pozitivne promjene"

Terme Tuhelj
1/8
Promo
Terme Tuhelj proglašene su najboljim spa/lječilištem u 2015. godini

Terme Tuhelj nedvojbeno su opravdale epitet najboljeg kontinentalnog turističkog centra o kojem svjedoče i nagrade koje su dobile ove godine. 

Zbog unapređenja poslovanja, praćenja trendova i kontinuiranog razvoja u smjeru razvoja ponude koja unapređenja životni stil i potiče prihvaćanje zdravih navika, od strane Hrvatske gospodarske komore primile su posebno priznanje Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku te su proglašene najboljim Spa/lječilištem u 2015. godini. Osim toga, na ovogodišnjem Kongresu hotelijera održanog u Zagrebu, Hotel WELL*** Terme Tuhelj proglašen je trećim najboljim kontinentalnim hotelom u kategoriji 4*.

"Hrvatska ima golem potencijal za razvoj konkurentnog zdravstvenog turizma, koji je najbrže rastući segment turizma u svijetu, s obzirom na to da populacija duže živi te da svi živimo vrlo ubrzano i stresno, a želimo zadržati mladost i vitalnost te svakako riješiti zdravstvene probleme jer je danas to uglavnom dostupno. Hrvatska je prebogata preduvjetima za pravu zdravstvenu destinaciju te uz stalan razvoj kvalitete usluge i sadržaja Hrvatska zasigurno može postati cjelogodišnja turistička destinacija", rekla je direktorica Terma Tuhelj, Ivana Kolar.

Javnosti je predstavljen impozantan projekt koji može imati brojne sinonime i poveznice. Što je zapravo art&spa i kako je došlo do te ideje?

Ivana Kolar | Author: Promo Promo

Art&Spa koncept ponude nije nastao slučajno već je on rezultat dugogodišnjeg razvoja i ulaganja u umjetnost i umjetničke evente i doživljaje u Termama Tuhelj. Surađivali smo i surađujemo s brojnim umjetnicima dugi niz godina, a koncept smo odlučili prezentirali gostima nakon što su se sve kockice posložile te smo odlučili skrenuti im pažnju na sve što u resortu postoji i upotpunjuje kvalitetan odmor i doživljaj. Umjetnost i wellness u uskoj su poveznici i dostupne su u svakom trenutku i to je glavna poruka koju smo htjeli da naši gosti dobiju. Jer, sretnijim, opuštenijima, zadovoljnijima ili hrabrijima može nas učiniti popodne u wellnessu, malo plivanja, dobra masaža, ali i uživanje u kakvoj umjetnosti. A kad se to poveže, dobijemo jos i više. Art&Spa putovanje u Termama Tuhelj ispunjava nas na svakom koraku – u sobama, na bazenima, u šetnji parkovima oko hotel, u restoranima ili u nizu animacijskih radionica. Restaurirani mural Ede Murtića na Vodenom planetu, koji je vraćen na svoje prvobitno mjesto, okosnica je umjetničke priče jer gosti mogu uživati u najvećoj slici u emajlu u Hrvatskoj čija je restauracija bila provjerena doktorici umjetnosti Mirjani Smolić. Tu su još mnoge druge skulpture, fotografije, slike i ostala umjetnička dijela koja zaokružuju priču, ali najviše od svega brojna događanja tijekom godine koja povezuju umjetnost i wellness.

Unatrag par godina pomno promovirate selfness priču. Ima li art&spa projekt poveznice sa selfnessom?

Naravno, sve što radimo, nadovezuje se jedno na drugo. Sa selfness pričom s jedne strane želimo naučiti goste kako su male stvari dovoljne da bi popravili kvalitetu svog života, predstavili mu nove prijedloge za unapređenje stila života i razvoj zdravih navika, Art&Spa priča samo nadopunjava cijeli koncept pokazujući gostu da su umjetnost i wellness usko povezani i korelaciji sa mnogim stvarima koje se nalaze oko njih. Samo ih je potrebno zamjetiti i upijati njihovu pozitivnu energiju. I time činiti dobro sebi. A onda kada se samo osjećamo dobro i ugodno, zadovoljno i sretno, možemo najbolje od sebe pružiti i drugima oko sebe – partneru, djeci, suradnicima,….

U vašem wellness centru smo vidjeli i specijalizirane masaže. O čemu se točno radi i spada li i to u art&spa priču? 

Svi tretmani pripremljeni su na način da su pomalo drugačiji, baziraju se na prirodnim resusrsima – termalnoj vodi, ljekovitom blatu, bilju iz okolice te iskustvu naših terapeuta. Tretmani započinju i završavaju posebnim ritualom terapeuta i gosta te kratkim vježbama disanja i opuštanja kako bi tretman ili masaža bili što intenzivniji i bolji. U tome nam je pomogao i naše osoblje obučio i trenirao poznati beogradski učitelj i kreator masaža i wellness koncepta, vrhunski majstor i umjetnik masaže Peđa Filipović. U suradnji s njim, osmislili smo i neke nove programe poput Hoda po oblacima, vrhunskog tretmana za njegu i revitalizaciju dijela tijela koji najviše trpe ili npr. Anđeoski dodir vode, što je poseban tretman u vodi koji spaja masažu, shiatzu, meditaciju i ples te kupanje u termalnoj vodi.

Terme Tuhelj imaju najveći broj smještajnih jedinica u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kako to da ste se odlučili otvoriti hostel te otkuda ideja za ime? 

Terme Tuhelj | Author: Promo Promo

Riječ je o preuređenju postojećeg objekta, a čime smo našim gostima ponudili još jedan novi način boravka, odnosno smještaja u našem resortu. Neki smatraju da su hosteli danas postali popularniji čak i od hotela te nude u potpunosti drugačiju komunikaciju sadržaja i odmora. Ciljna skupina su mlađa populacija, gosti koji su na proputovanju i oni koji svoj odmor žele obogatiti upoznavanjem više destinacija i koji svoj odmor kreiraju na način da u što kraćem vremenu vide više, dožive više i potroše što manje novaca; a doživljaja kod nas stvarno ne nedostaje. Hostel ima 4 dvokrevetne sobe i dvije spavaonice od 6 i 8 kreveta i prima ukupno 22 osobe, suvremenog je uređenja, a zidove krase veliki motivi prirode iz naše okolice. I sam Hostel vila (i vilenjaka) dio je Art&Spa priče jer su same fotografije djelo fotografa Nina Verdnika. Hostel je dobio „staro ime“ s novim značenjem, jer nekadašnja „Vila“ ovime postaje mjesto boravka pozitivnih osoba otvorenih za upoznavanje novih krajeva, a boravkom u Zagorju, našoj Bajci na dlanu, oni postaju vile i vilenjaci dobrog duha i još boljeg raspoloženja.

Prosinac je, mjesec darivanja, dobrih želja. Što ste pripremili vašim gostima?

Prosinac je uvijek jedan od najzanimljivijih mjeseci u godini kada nastojimo dodatno iznenaditi naše goste jer najbolji zimski praznici su u Termama Tuhelj. Pripremili smo posebne tematske obiteljske vikende uz kreativne radionice, večernju dječju animaciju, božićni koncert, kazališne predstave, prednovogodišnji Wine party, neponovljivu gala novogodišnju večeru u restoranu Lati, all inclusive doček na bazenima s temom Pirate party, Black&White reprizu Nove godine i još mnogo toga. Bit će puno smijeha, sretnih i veselih trenutaka i novih doživljaja, kako za odrasle, tako i za djecu. S obzirom da se na novogodišnje praznike nadovezuju dječji zimski praznici, početkom siječnja naše goste očekuje All inclusive light program s puno animacije i zabave, ali i opuštanja i vitalnosti za obitelji.

Već smo navikli na brojne novitete u Termama Tuhelj, što nas očekuje u narednoj godini?

Cilj našeg poslovanja je stalni razvoj, kako centra, tako i naših sadržaja i kvalitete usluge, tako ce biti i u sljedećoj godini. Kontinuirano radimo na kreiranju novih usluga i sadržaja, poboljšavajući time našu uslugu i kreirajući nove doživljaje i novu kvalitetu boravka u Termama Tuhelj. U 2016. godini planiramo dodatno proširiti i upotpuniti sadržaje Vodenog planeta kako bismo našim kupačima omogućili još više vodenih doživljaja, a najviše najmlađim posjetiteljima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.