Ekonomix
122 prikaza

Apple 2019. na tržište izbacuje svoj prvi električni automobil?

Apple Store
Daniel Reinhardt (DPA/PIXSELL)
O ovome se već mjesecima govori kao o glasini, ali nakon što su procurili neki konkretni podaci o projektu čini se kako se radi o ozbiljnoj namjeri

Apple se sprema ući na još jedno tržište i to ono električnih automobila. Prvi Appleovi električni automobili, piše Wall Street Journal, na tržištu bi se trebali pojaviti 2019. godine.

O ovome se govorkalo već nekoliko mjeseci, ali iz Applea nije stigla nijedna ozbiljna najava o tome. No, grupa koja se unutar Applea bavi projektom električnog automobila zatražila je i dobila dozvolu da poveća broj zaposlenih kojih trenutno ima 600.

Kako se uz ovu informaciju pojavio i konkretniji datum, čini se da više nije riječ o glasinama, a Apple je nedavno zaposlio i bivšeg Fordovog dizajnera Marca Newsona, čime zapravo pokazuje da najozbiljnije 'pikira' na novo tržište u svom portfelju.

Postoji još niz informacija iz tvrtke koje govore u prilog cijeloj priči, a to je da su iz Applea zainteresirani za korištenje auto staze u blizini San Francisca. No, stručnjaci navode kako im se ipak čini da je rok od 2019. godine možda malo preambiciozan, naročito jer se radi o tvrtki koja nema nikakva iskustva na automobilskom tržištu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.