Ekonomix
130 prikaza

Amazon u Italiju ulaže najmanje 500 milijuna eura

Amazon
Press Association/PIXSELL
Amazon će za 150 milijuna eura, nedaleko Rima, graditi veliko skladište i logistički centar, svoj drugi u Italiji

Jedan od vodećih svjetskih on-line trgovaca Amazon.com najavio je u petak prvu iz serije investicija u Italiji, vrijedne najmanje 500 milijuna eura, a ulaganje je potaknuto planom talijanske vlade da od zemlje stvori lidera u području digitalne trgovine.   

Amazon će za 150 milijuna eura, nedaleko Rima, graditi veliko skladište i logistički centar, svoj drugi u Italiji, otkrili su izvori upoznati s tom temom. U novome centru, koji bi trebao bit otvoren iduće godine, zaposlit će se 1.200 ljudi.

To će ujedno značiti i veliku priliku za razvoj talijanskog malog i srednjeg poduzetništva, koje je u području e-trgovine i dalje iza europskih konkurenata. Radi se o najvećoj inozemnoj investiciji u tamošnji IT sektor otkako je talijanski premijer Matteo Renzi u travnju najavio ubrzavanje razvoja širokopojasne mreže diljem zemlje.

Italija, četvrta ekonomija Europske unije, po upotrebi Interneta je posljednja u EU, budući da je jedva polovina talijanskih domaćinstva preplaćena na korištenje usluga fiksne širokopojasne mreže.

S druge strane, bilježi rast on-line trgovine, koja će biti udvostručena u razdoblju od 2011. do kraja ove godine, kada će te transakcija doseći vrijednost od oko 19 milijardi eura, procjenjuje nacionalno udruženje koja analizira e-trgovinu Netcomm.

Amazon u sljedećih godinu dana također u Italiji planira izgraditi podatkovni centar namijenjen širenju svojeg cloud-servis poslovanja.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.