Ekonomix
7768 prikaza

Agrokor: Povučene uskrsnice, a po hodnicima je pustoš

Agrokor
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Od situacije u Agrokoru najviše profitiraju ostali trgovački lanci, koji posljednjih tjedan dana bilježe povećani promet

Neizvjesnost koja se uvukla među zaposlene u Agrokoru prenijela se i na hodnike, koji su zadnjih dana gotovo pusti, a svi čekaju što će napraviti Vladin povjerenik Ante Ramljak.

No, dok on krene u akciju, a čeka ga puno toga, koncern i svi koji tamo rade ne znaju kakva im je sudbina. Za njihovo samopouzdanje sigurno je veliki udarac bilo povlačenje uskrsnica koje su dobili na Multiplus kartici.

"Uskrsnica nam je uplaćena 3. travnja na multiplus karticu, i to u nikad većem iznosu od 700 kuna. Na blagajni Konzuma tu istu karticu su mi odbili", rekao je za 24sata jedan zaposlenik Leda.

U istoj, pomalo sramnoj situaciji našli su se i njegovi kolege koji su također zapeli na blagajnama s kolicima punim stvari koje su željeli kupiti za Uskrs.

"Nakon obračuna blagajnica provlači karticu i kaže da je odbijena. Gledao sam je u čudu i zamolio da pogleda ponovno. Rezultat je isti. iz trgovine sam izašao praznih ruku", kaže ogorčeni radnik. 

Zbog problema u cijelom Agrokoru isprva nije dizao paniku te se nadao da će problem brzo ispraviti.

No nakon dva dana, tijekom ponovne kupnje u istoj trgovini, rekli su mu da je kartica odblokirana, no da na računu ima 0 kuna. Razlog tome je, kako su mu neslužbeno rekli, korekcija uskrsnica. Prvo su ih podijelili Konzumu, Tisku i Vupiku, dok ostali i dalje moraju čekati na prava koja su im dodijeljena kolektivnim ugovorom.

Slike polupraznih polica u Konzumovim dućanima koje su objavili mediji, ali i koje su se širile po društvenim mrežama očito su imale utjecaja i na kupce. Prema riječima jedne zaposlenice u Kauflandu, prošlog tjedna je u Kauflandu, Lidlu i ostalim velikim lancima dnevnik promet u prosjeku povećan za 100.000 kuna.

No, iza kulisa cijele drame koja se može vidjeti odvija se još veća – neslužbeno se doznaje kako u Belju više nema hrane za stoku. I svakodnevni drugi poslovi u Agrokoru su otežani zbog blokiranih računa i kartica, pa su se tako navodno i vozači zaposleni u Agrokorovim tvrtkama našli u situaciji da ne mogu kupovati benzin i neometano obavljati distribuciju proizvoda.

U cijelom tom kaosu na adresi Agrokora je u veljači, doznaje Jutarnji list, osnovana nova marketinška agencija Talent studio d.o.o., koju su osnovale tri djelatnice Agrokora, inače bliske suradnice Ive Balent, koja inače vodi marketinški odjel Agrokora. To se tumači kao napuštanje broda koji tone. Međutim, ovakvi potezi zaposlenih i ne čude obzirom da kompaniju čeka veliko restrukturiranje i pitanje je tko će sve morati otići. Članovi Uprave već su smijenjeni i teško je za očekivati da će na dosadašnjim visokim pozicijama ostati Todorićevi ljudi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.