Znanost
90342 prikaza

Jezivo upozorenje Eskima: Zemlja se pomaknula!

Naseobine starješina Eskima
Thinkstock
Eskimske starješine tvrde da znaju uzroke strašnih vjetrova i promjena temperature na Zemlji

Ako se osvrnemo na ono što se događalo u svijetu u proteklih nekoliko godina, očigledno je kako se broj prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda povećao. Neki za to krive globalno zatopljenje, čovječanstvo i naš način života, dok su drugi uvjereni kako je sve to samo dio prirodnih ciklusa prirode.

U ljeto je, u srpnju 2017., masivni ledenjak od nekoliko triliujuna tona, četiri puta veći od Londona, odlomljen i odplutao od Antarktike. Pod imenom A68, monstruozni ledeni brijem koji mjeri 5800 kvadratnih kilometara odlomio se od Larsen C ledenog pokrova.

Prema izvješćima, to je jedan od najvećih ledenjaka ikad odlomljenih od Antarktike čiji je volumen dvostruko veći od jezera Erie, pokazalo je MIDAS izvješće. 

Globalno zatopljenje | Author: Thinkstock Thinkstock
Šesto masovno izumiranje je na putu?

Prema brojnim stručnjacima, to ne samo da je zabrinjavajuće - to je alarmantno.

Izvješća pokazuju kako globalno zatopljenje nije nikad bilo tako opasno kao danas, a prema američkim izvještajima u dijelovima te zemlje prosječna je temperatura narasla i do 5 stupnjeva.

Međutim, masivni ledenjak koji se nedavno odlomio je tek početak, upozoravaju stručnjaci, a prema nekima od njih, našem planetu u dogledno vrijeme prijeti, jer ljudi uzrokuju biološko istrebljenje divljih životinja.

Eskimski starješine upozoravaju...

Prema eksimskim starješinama, koji su tradicionalno izvrsni vremenski prognostičari jer žive u skladu s prirodom, izučavajući poprilično jednostavne, no često zanemarene signale, problem nije samo u globalnom zatopljenju.

Udar asteroida Sudnji dan Znanost NASA ima tajni protokol za udar asteroida u Zemlju

Naime, ti domoroci u arktičkim regijama Kanade, SAD-a i Greenlanda kažu kako klima nije krivac za sve, već se po njima, jednostavno rečeno "Zemlja pomaknula".

To su jezivo upozorenje uputili NASA-i i cijeloj globalnoj znanstvenoj zajednici, govoreći kako je naša "planeta stenjala, a nebo se promijenilo".

Pogledajte video:

 

Naime, oni tvrde kako se Zemlja "zateturala", odnosno "nagnula" prema sjeveru, što je rezultiralo "promjenom na nebu".

"Nebo je drugačije"

Starješine su tako upozorile NASA-u kako Sunce više ne izlazi na mjestu na kojem je izlazilo prije. Upozorili su i da im dani traju dulje nego ikad prije u povijesti, a tvrde i da su se promijenili položaji Mjeseca i zvijezda, što je po njima pravi uzrok promjena temperature te srašnih oluja koje u posljednje vrijeme pogađaju planet.

Sve starješine su se složile kako je uzrok takvim promjenama pomicanje Zemlje prema sjeveru, a smeta ih što se za sve optužuju klimatske promjene i nitko ne istražuje taj fenomen, premda je očigledan, piše Ancient Code.

Prema njima, Sunce je sada na višoj poziciji na horizontu te grije više nego obično.

- Nešto se opasno događa sa Zemljom - apeliraju Eskimi

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • crazy.dictator 12:11 14.Rujan 2019.

    svakoga dana u svakom pogledu zivot nam sve vise lici na bijedu :-)

  • Snowman 14:38 05.Listopad 2017.

    Planeti "zive" i "umiru" bar to je jasno. Zasti ba nasa planeta bila neki iznimak ?

  • nelson 19:31 04.Listopad 2017.

    pa svijet je u problemima