Top News
5871 prikaza

Sjeverna Koreja: "CIA je pokušala ubiti velikog vođu"

Muškarac u Sjevernoj Koreji gleda vijesti
screenshot/youtube
Medijski napisi iz Sjeverne Koreje donose nevjerojatne optužbe na račun moćnih obavještajnih službi

Sjeverna Koreja je ustvrdila da su Sjedinjene Američke Države pokušale ubiti njihovog vrhovnog vođu, Kim Jong-una, ranije ove godine, prenosi britanski Independent

Državna Korejska središnja novinska agencija (KCNA) tvrdi da je CIA pokušala upotrijebiti kemijski ili biološki otrov kako bi ubili diktatora.

Navodni pokušaj pokazuje da je SAD "glavni krivac za terorizam", stoji u napisima državne agencije.

Tiskovna agencija, koju se promatra kao propagandno krilo vladajuće Stranke radnika, izjavila je: "U svibnju ove godine skupina terorista koji su infiltrirali našu zemlju po nalozima CIA-e i obavještajne služba južnokorejskih marioneta s ciljem provođenja terorizma protiv našeg vrhovnog stožera korištenjem biološke i kemijske supstance, uhvaćeni su i razotkriveni. To jasno pokazuje istinsku prirodu SAD-a kao glavnog krivca iza terorizma".

Američki kameleon

KCNA je također tvrdila da su Amerikanci mijenjali svoje boje poput kameleona kako bi opravdali rušenje vlade u drugim zemljama.

Optužili su Washington da koristi rat protiv terorizma kako bi opravdao svoje intervencije u Afganistanu, Iraku i Libiji.

Kontinuirani raketni testovi Sjeverne Koreje produbili su napetosti s SAD-om i naveli Donalda Trumpa da prijeti da će "potpuno uništiti" komunističku državu.

Sjeverna Koreja vlada je u svibnju tvrdila da je zaustavila američku i južnokorejsku zavjeru da ubiju vrhovnog vođu. Muškarac koji je imenovan samo kao "Kim" bio je isplaćen kako bi izvršio napad s biološkim tvarima, tvrdi državna državna sigurnosna služba. CIA je odbila komentirati izvješća.

Sjeverna Koreja ima povijest objave spornih izjava koje se ne mogu potvrditi. Prethodno je tvrdila kako su Sjedinjene Države i Južna Koreja stvorile plan pod nazivom "Plan Jupiter", kako bi ubili Kim Jong-una.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nikola Perić
    Neron 16:52 10.Listopad 2017.

    Nebi to bio ni prvi ni zadnji,kojeg bi CIA spremila pod zemlju.