Top News
7923 prikaza

Opačićka oštro: "Nemaju petlje reći zašto me smjenjuju"

Milanka Opačić
Patrik Macek (PIXSELL)
Još uvijek potpredsjednica Sabora oštro je kritizirala odluku vrha SDP-a

Na lokalnim nisam bila ni kandidat pa ne znam kako bih mogla postići neki rezultat. Na parlamentarnim izborima  dobila sam 24.000 preferencijalnih glasova i moja lista bila je prva u sedmoj izbornoj jedinici. Doista, ne znam o čemu on priča. Ako već nemaju petlje reći da me smjenjuju zbog toga što sam kritički progovorila o stanju u stranci, bilo bi barem pošteno da onda kažu da im idem na živce pa me žele smijeniti. Sve drugo protivi se zdravom razumu. - ispričala nam je dosadašnja potpredsjednica Sabora Milanka Opačić.

"Mogla sam ja napraviti više, ali je na klubu zastupnika dogovoreno da mi kao bivši ministri nećemo previše istupati. Moram napomenuti da je čak i središnjica imala utjecaja jer kad god bi netko tražio komentar, uvijek se nekoga drugog guralo", dodala je ona.

Podsjetimo, predsjedništvo najveće oporbene stranke donijelo je odluku kojom se traži smjena Opačićke i Miranda Mrsića s njihovih funkcija u Saboru. 

Podsjetimo, ispred središnjice SDP-a na zagrebačkom Iblerovom trgu na pitanja novinara odgovarao je Bojan Glavašević. "Predsjedništvo je razgovaralo o nekim kadrovskim pitanjima", rekao je Glavašević. Time je zapravo i najavio da su iz SDP-a počeli proceduru za smjenu Milanke Opačić kao jedne od zamjenica predsjednika Sabora. Na njeno, sada upražnjeno, mjesto predložen je Siniša Hajdaš-Dončić.

Predložena je i smjena Mrsića s mjesta predsjednika Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

Međutim, kako je Glavašević sam napomenuo, odluku treba usvojiti Klub zastupnika SDP-a i tek onda postaje konačna. Trenutačno je riječ o traženju predsjedništva stranke.

Na otvoreno pitanje novinara zašto je došlo do prijedloga smjene, Glavašević je rekao da se mora uzeti u obzir činjenicu da dužnosti u Saboru pripadaju stranci. Davor Bernardić, kao predsjednik SDP-a, predložio je da se te dužnosti raspodijele. Glavašević je rekao da su se vodili i izbornim rezultatima i dosadašnjim radom.

Branio je svoju odluku o podršci smjene Opačićke i Mrsića govoreći da to nisu sankcije te da je on osobno podržao Bernardićevu inicijativu.

"Smatram da je kolegica Opačić mogla uraditi puno više na dužnosti potpredsjednice Sabora", rekao je Glavašević, ali o detaljima nije htio govoriti. 

Ostaje sumnja da su ti "loši rezultati" o kojima je Glavašević govorio zapravo samo krinka za uklanjanje nepoželjnog stranačkog kadra. Naime, Mrsić i Opačić najglasnije su kritizirali šefa stranke Davora Bernardića i tražili njegovu ostavku nakon poraznih rezultata na izborima. Njihove smjene zatražio je primorsko-goranski SDP, a povratnica Aleksandra Kolarić poručila Opačić da bi sama trebala podnijeti ostavku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.