Life
6735 prikaza

Priča o C. Harrelsonu, ubojici i ocu Woodyja Harrelsona

Charles i Woody Harrelson
Facebook
I to ne 'običan' ubojica, nego onaj koji se ne libi ubijati suce po nalogu mafije

Prvo ubojstvo (metkom u potiljak) federalnog suca na tlu SAD-a odradio je otac holivudske zvijezde Woodyja Harrelsona. Charles Harrison iz sinovljevog je života nestao već 1968. godine, a većinu je svog života proveo u zatvoru.

Bio je profesionalni ubojica koji je ubio teksaškog gangstera i dobio 15-godišnju kaznu zatvora kada je Woodyju bilo samo sedam. No, snalažljivi i inteligentni Charles vrlo se brzo našao opet na slobodi, samo tamo nije dugo ostao.

Grob Zlatka Bagarića FELJTON Life Cajkama gurao pištolj u usta: Pjevaj mamicu ti je***!

Teksaški narkobos Jimmy Chagra platio mu je da ubije nekoga tko mu je smetalo - oštrog suca John H. Wood Jr. u El Pasu koji je bio poznat po tome da dilerima daje maksimalne kazne.

Ubijen je jednim metkom u potiljak 29. svibnja 1979. godine ispred svog doma dok je ulazio u automobil. Grad je poludio i sve su snage ujedinjene da pronađu ubojicu - u čemu je FBI na kraju i uspio.

Mali Harrelson, jednoga dana zvijezda, nije imao pojma o očevim postupcima. Na radiju je jednom čuo njegovo ime u kontekstu novog suđenja i ubojstva te pitao majku imaju li ikakve veze. Ona mu je rekla kako mu je to otac.

Dosuđene su mu dvije uzastopne doživotne kazne 1981. godine, a ranih je osamdesetih Woody počeo stupati u kontakt s ocem. Nije ga vidio (samo) kao ubojicu, nego kao nekoga s kim se može sprijateljiti.

Kada je počeo ozbiljno zarađivati potrošio je dva milijuna dolara pokušavajući ocu iskamčiti novo suđenje.

Narkodiler Chagra je oslobođen iako je naručio ubojstvo. Navodno je u sustavu zaštite svjedoka jer je počeo cinkati druge kolege. Nije mu odmoglo što mu je brat bio moćni odvjetnik.

Woody Harrelson | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Woody često govori da prema zakonu "ako je Chagra nevin, onda je tim slijedom i moj otac nevin", no sud se s time nije složio. Harrelson također tvrdi da je njegovog oca uvježbavala CIA.

Charles Harrison je tako, u jednom trenutku svog života rekao kako je on "ubio John F. Kennedyja".

Nitko mu nije vjerovao i on je to kasnije povukao, ali mnogi forenzičari i istražitelji tvrde kako je Harrelson zaista bio jedan od troje "lutalica" koji u misteriozno uhićeni (iako za to nema papirnatih dokaza) i fotografirani direktno nakon ubojstva predsjednika.

Scena iz filma Monster HTJELA KRAJ Life Najgori ženski ubojica: Molila je da dobije smrtnu kaznu

Harrelson stariji 2007. je umro u zatvoru od srčanog udara.

Iako je bio ubojica, Woody se, kaže, uvijek s njime slagao i ovaj mu je, čak, bio utjecaj u životu.

"Rođen sam na očev rođendan. U Japanu postoji vjerovanje da ako ste tako rođeni onda niste slični ocu, nego jeste svoj otac".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 17:34 18.Kolovoz 2019.

    otac mu je b io mafijaš