Ekonomix
680 prikaza

Soba s pogledom od 360 stupnjeva: Jedinstven doživljaj Alpa za 1700 kuna za noć

Hoteli s nula zvjezdica
http://www.null-stern-hotel.ch/
Švicarska braća Riklin sjajnu su poslovnu ideju proveli u djelo - pokrenuli su prvi hotel na otvorenom

Blizancima Franku i Patriku Riklinu švicarske su Alpe dale jedinstvenu poslovnu ideju. Pokrenuli su prvi hotel na otvorenom kojem je pogled upravo najveća prednost.

- Krajolik Švicarske je zamišljena zgrada našeg novog hotela - istaknuo je Frank. 

Prva soba se nalazi na nešto manje od dvije tisuće metara iznad razine mora u regiji Safiental u planinama u blizini kantona Grisons na jugoistoku zemlje. U njoj se nalazi samo bračni krevet, a cijena po noći je oko 1700 kuna. Goste budi njihov osobni batler, poslužuje im kavu i organske sendviče sa salamom. Vlasnici su za taj posao angažirali lokalne farmere koji su pristali biti dio njihovog projekta.

Kada se krevet ne koristi pokrivaju ga zaštitnom plahtom, a madraci i deke se čuvaju u šupi u blizini. Nema toaleta, ali su se braća dosjetila kako riješiti taj problem.

- Ako vas priroda zove, možete koristiti prirodu koja je svuda oko vas - objasnili su.

Ipak, gosti koji žele "pravi" toalet, mogu pronaći javni desetak minuta pješačenja od sobe. Smještaj se može već rezervirati, a rezervacije se mogu otkazati u posljednji trenutak ako će prema prognozama padati kiša. Ako je vrijeme lijepo, gosti mogu uživati u čistom planinskom zraku i pogledu na zvjezdano nebo.

Hoteli s nula zvjezdica | Author: http://www.null-stern-hotel.ch/ http://www.null-stern-hotel.ch/

Frank i Patrik su poznati po specifičnim lokacijama za svoje ugostiteljske smještaje. Prvi hotel su otvorili u nuklearnom bunkeru u Teufenu u sjeverno­istočnom dijelu Švicarske. 2010. je bio svrstan među prvih 100 hotela u Europi.

Hoteli braće Riklin su posebni i jer nose naziv Null Stern Hotels što znači da nemaju nijednu zvjezdicu.

- Jedina zvijezda u našoj ponudi je gost -  zaključuju Frank i Patrik.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.