Ekonomix
115676 prikaza

Raj na zemlji: Doselite se, imat ćete posao i komad zemlje

Cape Breton
Thinkstock
Očajnička potraga za radnom snagom poprima novu dimenziju - nudi se ono što se nikada prije nije nudilo

Cape Breton jedan je od najljepših otoka Nove Scotije u Kanadi, a jedinstven je po svojoj netaknutoj prirodi i gotovo netaknutom okolišu.

Otočić je idealan za obitelji s djecom, ali unatoč tomu što je pravi raj na zemlji s njega sve više ljudi odlazi pa su vlasti na otoku prisiljene tražiti nove stanovnike.

Iseljavanje se događa jer su otočne vlasti zabranile razvoj korporativnog sektora, odnosno korporativni biznis koji šteti okolišu, a potiču očuvanje životne sredine.

Cape Breton | Author: Thinkstock Thinkstock
Trgovina mješovitom robom na otoku primila je na tisuće prijava za posao nakon oglasa za posao u kojem vlasnici nude dva jutra zemlje i posao svakom tko je voljan tamo se preseliti. Dućan Farmer's Daughter Country Market u selu Whycococmagh na Cape Bretonu na Facebooku je postavio oglas potražnju za osobljem pod nazivom "Prekrasan otok treba ljude" navodeći kako ne može ponuditi velike novce, no ima puno zemlje na raspolaganju.

Na oglas se prijavilo oko 3500 ljudi, a uvjet dobivanja dva jutra zemlje je rad u trgovini na minimalno pet godina.

"Imamo uhodan posao u samom srcu otoka Cape Breton, koji je bogat poslovima, zemljom i potencijalom, ali ne i ljudima. Ako ste netko tko je zainteresiran za jednostavniju svakodnevicu, mi vam možemo pružiti odličan život. Tražimo ljude koji su ekološki osvješteni, žele biti dijelom zajednice te će gledati naš posao ne kao rad za nas, već kao timski rad na koji ćemo se svi ponositi. Ako ste prijateljski nastrojeni, volite pomagati, pozitivni ste i imate vještine u prehrambenoj industriji ili ugostiteljstvu, onda ste vi ti koje tražimo."

Na otoku se sada nalazi populacija od 135 tisuća ljudi, a u veljači ove godine Turistička je zajednica također objavila zanimljiv oglas u kojem su pozvali na njega sve Amerikance koji žele otići iz te zemlje zbog moguće pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima. 

"Započnite svoj novi život na otoku gdje žene mogu ići na pobačaj, Muslimani se mogu slobodno kretati, a jedini zidovi koji postoje su oni na kućama koje si je lako priuštiti."

Na otoku su svi radno sposobni zaposleni, a ono što posebno može zanimati potencijalne doseljenike je da vam trebaju samo dva papira da tamo počnete raditi i živjeti. Prvi je poziv od kanadskog poslodavca koje je odobrilo Ministarstvo zapošljavanja, a drugi papir je radna dozvola koja se izdaje nakon što dobijete privremenu radnu vizu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kros10 04:55 02.Ožujak 2017.

    ej balkanci balkanci, ti samo dobivate pve informacije , ne zar od ovi kanadski zivotinja di je obrazovanje nize nego u africkim drzavama, da hrvatska inteligencija i zivotinjska kanadska glupost bi cuda izradija u zemlji maloumnika,,, canad da bog sacuva ... prikaži još!a ove blesave nacije, mislim da bi srbi samo mogli udovoljavati ovim idiotima, znaci ukrstanjem magarca canadjana i srba svinje izisao bi kompletna degenericna budala....

  • slavko 19:12 02.Prosinac 2016.

    Kako da se prijavim ?

  • novizivot 17:25 01.Prosinac 2016.

    Molim Vas za uputstvo kako se mogu prijaviti za taj posao. Imam veliko iskustvo jer se bavim prodajom i marketingom već 35 godina, i radila sam u izdavaštvu, tekstilu, farmaceutskoj industriji, privatnoj vlastitoj firmi, pa bih željela tamo to raditi ... prikaži još! u dućanu ako sam dobro shvatila. Molim Vas nemogu naći mail na koji bih se mogla prijaviti, hvala